Az udvarlás öt fokozata

 2011.05.02. 21:05

Az udvarlásnak öt különböző, a nonverbális kommunikációban megjelenő fázisa van, melyet minden ember követ a párkapcsolatok kialakítása során, lakóhelytől és kultúrkörtől függetlenül. Pontosabban követne, ha meglenne minderről a szükséges minimális ismerete.

 

A Vonzó Férfi program kifejezetten úgy épült fel, hogy az udvarlásnak és a nőkkel való kapcsolatteremtésnek (szemezéstől a házasságig) milyen lépései és stratégiái vannak. A Vonzó Férfi ingyenes ismerkedési tippekkel szolgál és bemutatja az alkalmazható a flörtölési technikákat elméletben és gyakorlatban is. Minderről itt olvashatsz bővebben a Vonzó Férfi ingyenes ismerkedési tippekről.

 

Az alábbiakban az udvarlás öt fázisának rövid magyarázata következik.

 

Az udvarlás első fázisa: Vonzalom kialakulása

 

Az udvarlás első fázisa jelenlétünk tudatása a többiekkel, ami változatos eszközökkel érhető el, mint pl. a testtartás, öltözet, arckifejezések, mozgás és egyéb kapcsolódó non-verbális jelek. A tollazatát mutogató pávához hasonlóan az udvarlási folyamat ezen első eleme egy összetett gyere-ide tánc, ami kombinálja a figyelemfelkeltő magatartást azzal, amit Charles Darwin „engedelmes bemutatkozás”-nak hívott, de legtöbbünk csak flörtölésként emleget.

 

Az udvarlás második fázisa: Olvasás a testbeszédből

 

Mikor az udvarlás első fázisa befejeződött, a következő lépés mások pozitív testbeszédének keresése a közeli környezetünkben. A legegyszerűbb esetben az udvarlás második fázisa olyan, mint egy kiáltás. „Segítség!” - egy zsúfolt helyiségben, figyelve, hogy ki reagál a segítségkérésre. Az udvarlás e része szintén teljes egészében a nonverbális kommunikáción alapszik.

 

Az udvarlás harmadik fázisa: Verbális kommunikáció

 

Ha megkapjuk a „gyerünk tovább” jelzést az udvarlás második fázisa során, megtörténhet a szóbeli kommunikáció. Ez a fázis még mindig nagyban a non-verbális jeleken alapul, pl. egy egyszerű „Szia!”-nak sokféle jelentése lehet a beszélő testmozgásától és hangszínétől függően. Sajnos, a puszta rémület miatt, amit sok ember érez, mikor kapcsolatba kerül valakivel, akihez vonzódik, a férfiak és nők nagy többsége, akik valamilyen okból, melyet nem tudnak megmagyarázni, vonzódnak egymáshoz, sosem csinálják ezt ezen udvarlási fázis után. A adott és kapott pozitív visszajelzések megértésével mindenki magabiztosan létesíthet első kapcsolatot a másikkal, tudva hogy érdeklődésük szívesen látott e vagy sem.

 

Az udvarlás negyedik fázisa: Fizikai kapcsolat

 

Az udvarlás negyedik fázisa az ártatlanul, „balesetszerűen” összekoccanó lábakkal kezdődik, mikor közel ülünk egymáshoz. A másik fél reakciója meghatározza, hogy egy pár egyhangúan képes e belemenni, és túljutni ezen az udvarlási fázison. Például, ha megpróbálsz egy szöszt levenni valaki ruhájáról, aki iránt vonzódsz, hátralép, és leveszi maga, vagy megengedi neked hogy levedd, és magabiztosan fizikai kapcsolatot kezdeményezz.

 

Néhány pár számára az udvarlás utolsó fázisa következik, mely még több nonverbális kommunikációt tartalmaz, mint például az ölelés, kézfogás, simogatás, szemezés, csókolózás, és egyéb gyengéd mozdulatok. Még a hangunk is megváltozik, mikor intim viszonyba kerülünk valakivel, és a rezgések a belső fülünkben megteremtenek egy teljesen új közelség-érzést.

 

Tudj meg még többet arról, hogyan is alakul ki a flört egy férfi és egy nő között és milyen szociális dinamikája van! A Vonzó Férfi Tréning mind elméletben, mind pedig saját élményű tapasztalatban tudja bemutatni átadni neked a flörtölés kellékeit, verbális és non-verbális stratégiáit! Bővebben a tréningről itt olvashatsz!

vonzoferfi-program.png

Címkék: csajozás flört flort flörtölés nőkkel

A bejegyzés trackback címe:

https://flort.blog.hu/api/trackback/id/tr132872740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása